Nieuws

Nieuwe partner PSD Nederland

Nieuwe partner

Twee weken geleden hebben wij op de duikbeurs in Houten kennis gemaakt met PSD Nederland. Vandaag zijn wij langs geweest in Veenendaal voor een uitgebreide kennismaking.

PSD Nederland is een zelfstandig duikteam opgericht in 2018. Al enkele jaren zijn zij actief als Public Safety Duikers. Het team bestaat uit ervaren (beroeps)duikers, duik-instructeurs en surface support specialisten. Alle duikers zijn goed opgeleide en gecertificeerde vrijwilligers, allen met één of meerdere specialisatie(s).

Het team bied professionele hulp aan hulpverleningsinstanties van de overheid, Search and Rescue (SAR) teams en particulieren in diverse situaties. Denk hierbij aan het zoeken naar vermiste personen op- en rondom het water, het assisteren bij rampen zoals overstromingen of het zoeken en bergen van voorwerpen.

Na deze kennismaking hebben PSD Nederland en SAR247 hun samenwerking bekrachtigd en zijn de duikers van SAR247 officieel teamlid van het duikteam van PSD Nederland. Ook zullen zij de Public Safety Diver opleiding gaan volgen.

Wij zijn hier erg blij mee en kijken erg uit naar deze samenwerking.

Duikvaker 2019

Duikvaker, Houten

Vandaag waren wij aanwezig bij Duikvaker, de duikbeurs voor Duiken en snorkelen in EXPO Houten. Wij hebben gesproken met diverse exposanten en mooie ideeën opgedaan.

Dominator 2018

Dominator, Eersel

Afgelopen zaterdag hebben wij vanaf het water toezicht gehouden bij Dominator in Eersel. Dit hardcore festival vond plaats op het E3 strand in Eersel. Vanaf het water hebben we de hulpverlening in hun werkzaamheden kunnen ondersteunen. We kijken terug op een geslaagde en zonnige dag.

Defqon1 2018

Defqon1, Biddinghuizen

Dit weekend waren wij aanwezig met onze reddingsboot bij het Defqon 1 weekend festival in Biddinghuizen. De reddingsboot en onze hulpverleners waren er bij om voor de veiligheid van de bezoekers in en om het water te zorgen. Wij kijken terug op een geslaagd evenement en kijken uit naar Defqon1 in 2019.